16 Φεβρουαρίου 2015

Συντροφικές (ερωτικές) σχέσεις

Γιατί οι συντροφικές σχέσεις δεν πετυχαίνουν;

Γιατί δεν είμαστε «ευτυχισμένοι μαζί»;

Επειδή φτιάχνονται με γνώμονα την ασφάλεια, όπως κι αν ξεκινάνε, όποιες κι αν είναι οι νοητικές μας προθέσεις. Στο βάθος κυνηγάμε την ασφάλεια, την απαλλαγή από το φόβο και το άγνωστο, αναζητώντας τη λύτρωση στον άλλον, στη σχέση.

Αυτή είναι η απλή, ευθεία απάντηση. Στην πράξη, τα πράγματα είναι πολύ πιο πολύπλοκα γιατί τίποτα απ’ όλα αυτά δεν φαίνεται ξεκάθαρα ή άμεσα.

Γιατί όμως, από την άλλη, οι συντροφικές σχέσεις είναι τόσο σημαντικές για μας;

Γιατί όλοι ψάχνουμε «το άλλο μας μισό», τον «έρωτα της ζωής μας», τη «μια και μοναδική» σχέση που θα μας απογειώσει και θα μπορούμε έτσι να «εγκαταλείψουμε το ψάξιμο, μα παράλληλα να αισθανόμαστε μόνιμο πάθος, σιγουριά και ευτυχία, όλα σε ένα;

Μου κάνει εντύπωση που πολλοί δεν τολμούν καν τις ερωτήσεις μέσα τους, που δεν στέκονται δευτερόλεπτο για να αναρωτηθούν πού πάνε και για ποιο λόγο και πώς ψάχνουν ό,τι νομίζουν πως θέλουν.

Δεν πετυχαίνουν οι σχέσεις και είναι αδύνατον να πετύχουν με τον συνηθισμένο τρόπο που εκπαιδευόμαστε να σκεφτόμαστε. Σαν πειθαρχημένα ρομπότ όμως, επιμένουμε να εμπιστευόμαστε τον ίδιο τρόπο σκέψης που μας φέρνει μόνο επαναλήψεις, ανασφάλεια και περισσότερη δυστυχία καθώς και σύγχυση.

Το δύσκολο εδώ είναι πως δεν υπάρχουν «κανόνες» που μπορούμε να υπακούσουμε ούτε κατευθυντήριες γραμμές που αν ακολουθήσουμε θα εξασφαλίσουμε την τέλεια συντροφική σχέση (όσα κι αν γράφονται, όσα σχετικά σεμινάρια κι αν παρακολουθούμε). Από όλες τις σχέσεις που έχουμε στη ζωή μας με πρόσωπα, το περιβάλλον μας, τους στόχους μας, με οτιδήποτε άλλο, οι συντροφικές σχέσεις είναι οι πιο απαιτητικές, οι πιο απαραίτητες αλλά και οι πιο μυστήριες.

Ναι, τα γνωστά… «οι σχέσεις μας δείχνουν τον εαυτό μας» και «οι σχέσεις δηλώνουν το πού βρισκόμαστε εμείς οι ίδιοι πνευματικά/νοητικά/συναισθηματικά», και άλλα παρόμοια που προσπαθούμε να βγάλουμε νόημα διαβάζοντάς τα από ειδικούς, από διδασκαλίες, από διάφορες πλευρές και θεωρήσεις.

Μα σίγουρα, κάτι δεν λειτουργεί εδώ, γιατί ακόμα οι σχέσεις μας δεν λειτουργούν.
Δες τις δικές σου σχέσεις, κοίταξε γύρω σου. Βλέπεις πολλούς ευτυχισμένους ανθρώπους μέσα στις σχέσεις τους; Βλέπεις ανθρώπους να καταφέρνουν να μένουν μαζί, ευτυχισμένοι; Πόσους; Εσύ είσαι ένας από αυτούς; Μπορείς να πεις στον εαυτό σου με βεβαιότητα και απόλυτη ειλικρίνεια πως έχεις βρει τον άνθρωποι της ζωής σου, εφόσον η σχέση έχει εξεταστεί στο χρόνο και σε όλα τα επίπεδα; Ζεις με πάθος, με έρωτα, με επιλογή, την ευτυχία και την αρμονία, κάθε στιγμή, μέσα στη σχέση σου;

Πρέπει όμως να σταματήσουμε να παριστάνουμε τους ευτυχισμένους για να τολμήσουμε να δούμε την αλήθεια μας. Πρέπει να σταματήσουμε να προσπαθούμε να κρυφτούμε από τον ίδιο μας τον εαυτό, για να τολμήσουμε τα ερωτήματα που πονάνε, γιατί δεν έχουμε ουσιαστικά απαντήσεις σε αυτά.

Όμως, όταν συμβεί αυτό, όταν επιτέλους θέλουμε να πούμε την αλήθεια στον εαυτό μας, εκεί ακριβώς ξεκινά ένα άλλο ταξίδι, πολύ διαφορετικό από το προηγούμενο απ' ό,τι έχουμε συνηθίσει να λέμε, να πιστεύουμε και να κάνουμε μέχρι στιγμής. Και είναι ουσιαστικά ένα ταξίδι στο άγνωστο, σε μια αφοσιωμένη και πειθαρχημένη περιπέτεια, να βρούμε απαντήσεις.

Δεν υπάρχουν κάπου γραμμένες, δεν μπορεί να μας τις δώσει κανένας με τρόπο που θα τις καταλάβουμε και θα τις εφαρμόσουμε, αν δεν τολμήσουμε εμείς οι ίδιοι τις ερωτήσεις, την αμφισβήτηση μέσα μας, έχοντας την προθυμία να τις βρούμε με τον τρόπο που θα ταιριάζει σε μας, μόνο σε μας: στην δική μας κατανόηση, στον δικό μας τρόπο σκέψης και λειτουργίας, στον δικό μας κώδικα επικοινωνίας.

Μέχρι τότε, δεν θα πετυχαίνουν οι σχέσεις μας, όσους συντρόφους κι αν αλλάξουμε, όσες συμπεριφορές κι αν διορθώσουμε, όσες καλές προθέσεις κι αν έχουμε, όσο κι αν αγωνιζόμαστε να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη, τις ίδιες ελλείψεις, τις ίδιες φοβίες που μας καθήλωναν στο παρελθόν.

Γιατί όμως οι συντροφικές/ερωτικές μας σχέσεις είναι τόσο σημαντικές... ό,τι άλλο κι αν κάνουμε, σε ό,τι κι αν πετυχαίνουμε, σε όσα άλλα κι αν επιχειρούμε; 

Χριστιάνα Σοφία


30 σχόλια:

  1. Είναι τόσο σημαντικές αυτές οι σχέσεις, ίσως γιατί ο έρωτας είναι από τις ελάχιστες καταστάσεις που βρισκόμαστε σε έκσταση, νιώθουμε πλήρεις, ζούμε πραγματικά τη κάθε στιγμή και βιώνουμε τη μαγεία της ύπαρξής μας.
    Δεν διαρκεί πολύ γιατί έρχεται σε σύγκρουση με τις υπόλοιπες δραστηριότητες που συνήθως εκτελούνται μηχανικά και έχουμε παραμερίσει λόγω του έρωτα. Όταν χρειαστεί να επιστρέψουμε πάλι σε αυτές, εάν δεν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μαγεία τη κάθε μας πράξη, θα εντάξουμε τη σχέση στις υπόλοιπες συνήθειες, ξεχνώντας το νόημα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχόλιό σου δημιουργεί διάλογο; Ο σκοπός του ποιος είναι;

      Διαγραφή
    2. Σκοπός του είναι να απαντήσει στην ερώτηση που θέτεις, μα τώρα που το ξαναβλέπω καταλήγει σε έκφραση πεποιθήσεων και δε δημιουργεί ουσιαστικό διάλογο...

      Διαγραφή
  2. Μα ειναι ΑΛΛΟ πραμα η συντροφικες σχεσεις
    ΑΛΛΟ ο ερωτας
    και φυσικα
    ΑΛΛΟ η αγαπη
    αμα θες 3 σε 1 παιρνεις σαμπουαν και οχι συν-ανθρωπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν σε μια συντροφική σχέση απουσιάζει ο έρωτας και η αγάπη, τότε ποιό το νόημα της;
      Όποιος είναι λίγο ειλικρινής με τον εαυτό του και διατηρεί μια τέτοια σχέση από συνήθεια, ανασφάλεια ή για να λέει πως είναι με κάποιον, θα του τελειώσει γρήγορα όπως το σαμπουάν...

      Διαγραφή
    2. Η αγαπη ειναι προυποθεση και του ερωτα και της συντροφικοτητας και ειναι αυτονοητο,Ειναι χαρακτηρηστικο του Ανθρωπου.
      Η συντροφικοτητα ειναι προυποθεση φιλιας
      και ο ερωτας ειναι γεννεσιουργος δυναμη.
      Αμα εμεις τα εχουμε κανει εναν αχταρμα δεν μας φταινε οι λεξεις και οι ενοιες τους.

      Διαγραφή
    3. Στην αρχή λες ΆΛΛΟ φωνάζοντας και τώρα μιλάς για αυτονόητες προϋποθέσεις που συνδέουν τις έννοιες..
      Θα σε χάλαγε δηλαδή μια συντροφική σχέση που περιεχέι αγάπη και έρωτα μαζί;
      Ο διαχωρισμός δεν αποτελεί λύση σε ένα κόσμο που όλα συνδέονται μεταξύ τους.
      Αν θες προσδιόρισε που εντοπίζεις τον "αχταρμά" για να αποκτήσει νόημα η συζήτηση...

      Διαγραφή
  3. Η αγαπη ειναι παντοτινη σαν αισθημα , δια-χρονικο
    Η συντροφικοτητα ειναι λογικη επιλογη , καποιας χρονικης διαρκειας που ΙΣΩΣ γινει φιλια με διαρκεια ζωης
    Ο ερωτας ειναι στιγμαιος και εν-στικτο.
    ----------------
    Συν-δεουν οπως ειπες
    Δεν ειναι ταυτοχρονες
    Αχταρμα εχουμε κανει τις προσωπικες μας σχεσεις επειδη αχταρμα εχουμε κανει τις ενοιες.
    Εδω μιλαμε για γαμο - παντρεια (υπο-ανδρευομαι = μπαινω κατω απο τον αντρα) και την ιδια ωρα για ισοτητα !!
    Να μην μας σχολιασω ως κοινωνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σου πέρασε από το νου πως οι παγιωμένες θέσεις δεν έχουν νόημα σε ένα κόσμο που τίποτα δεν είναι απόλυτο και διαρκώς αλλάζει και εξελίσσεται;
    Οι πεποιθήσεις που δημιουργούμε για τις έννοιες δεν έχουν καμιά σχέση με τη πραγματικότητα.
    για πες μου πρακτικά που βλέπεις γύρω σου την παντοτινή αγάπη για την οποία μιλάς;
    πως απαγορεύεις σε κάποιον το δικαίωμα να νοιώθει τον έρωτα παντοτινό, που τη μια τον παρουσιάζεις σαν γενεσιουργό δύναμη και την άλλη σαν στιγμιαίο ένστικτο;
    σαν μιλάμε για γάμο γιατί να σημαίνει υποβιβασμός, αντί για ιερή ένωση;
    Οι έννοιες και οι όροι έχουν την χροιά που εμείς τους δίνουμε και στο χέρι μας είναι να τους στρέφουμε εναντίον μας ή προς όφελός μας, φτάνει να τους ξανασυνθέτουμε από μέσα μας με τη δίκη μας βιωματική ατόφια δημιουργία, χωρίς να κατηγορούμε από τη μια τη κοινωνία και από την άλλη να αναπαράγουμε τις ίδιες κοκάλινες θέσεις της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αμα θες να βαφτιζεις το κρεας ψαρι δικαιωμα σου
    αλλα μια τελετη μιας θρησκειας που μισει την γυναικα και την εχει υποβιβασμενη μεχρι αηδιας δεν μπορεις να την λες ιερη ενωση !
    καταρχας δεν εχει σχεση με ιεροτητα (συμφωνα με την ιδια την θρησκεια)
    και αυτα δεν ειναι πεποιθησεις δικες μου , ειναι ΔΟΓΜΑ
    που σου ζηταει πιστη
    ( αραγε τι χρειαζεται ενας θεος την πιστη ????????)
    στο θεμα μας παλι
    ΦΥΣΙΚΑ και ειναι στιγμιαιος και γενεσιουργος ο ερωτας !
    αν δεν ηταν στιγμιαιος ΔΕΝ θα ηταν γενεσιουργος
    και αν ηταν παντοτινος δεν θα ηταν ερωτας
    οπως ο αθανατος στην πραγματικοτητα ποτε δεν ζει



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το κρέας που βαφτίζω ψάρι μπορεί ήταν όντως ψάρι κάποτε, ή να είναι ακόμα και εμείς να βλέπουμε άλλα, μα κάτι τέτοιο ούτε που σου περνάει από το μυαλό...
    δεν είμαστε εδώ για να κατηγορούμε τη κοινωνία και τους θεσμούς της, μα για να αποταυτιζόμαστε από αυτήν. Υπάρχουν δεκάδες blogs που ασχολούνται με αυτό αν θες να βγάλεις το άχτι σου.
    εδώ μιλάμε για μας και για αυτά βιώνουμε σαν αυτοδύναμες ανεξάρτητες οντότητες με δική τους βούληση.
    Έχεις κάνει αθάνατος για να ξέρεις αν ζει ή όχι, ή το διάβασες κάπου και το θεωρείς δεδομένο επειδή σου άρεσε;
    Ρίξε μια ματιά στις αναρτήσεις για να μπεις στο κλίμα του blog και αν θες μίλα μας για αυτά που γνωρίζεις βιωματικά από τον εαυτό σου γιατί οι βαρύγδουπες αναπαραγωγές απόψεων τρίτων δεν πιάνουν τόπο εδώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ok
    εγω ειμαι ο λαθος
    σωστος ο γαμος δια βιου και μετα απο αυτην την υλικη ζωη (συμφωνα με τους ορκους που δινεις στην εν λογο τελετη ) και τις παραδοχες που κανεις εκει (η γυνη να φοβηται τον αντρα) αλλα συνεχιζει και μετα θανατο ο γαμος αν και σαν σκοπο εχει την τεκνοποιηση και μονο (συμφωνα με το δογμα παλι)
    ΛΟΓΙΚΗ ΜΗΔΕΝ
    και ψαξε εσυ να βρεις μετα γιατι δεν πετυχαινει ενας αιωνιος ερωτας που ειναι ταυτοχρονος και συντροφικοτητα αλλα με τον εναν υπο του αλλου και μπερδεψε και λιγο αγαπη μεσα που υποθετω οτι δεν εχεςι αντιληφθει την ενοια της
    Συνεχισε σε ενα χαζοσυστημα που δεν γνωριζεις και υποστηριξε δουλοπρεπειες σαν δεδομενα σωστα και μετα αναρωτησου γιατι αντιδρας , εσυ και ολοι μας
    Πιστευεις και δη σε δογματα
    και αντι να το καταλαβεις κατηγορεις εμενα
    οσο για τον α-θανατο , το λεει η λεξη
    οπως και ΟΛΕΣ οι λεξεις αυτοεπεξηγουνται


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δε πιστευω σε σωστό ή λάθος και συ συνεχίζεις να μιλας για μένα και άλλους και λέξεις που αυτοεξηγουνται ερήμην της δικής σου συμμετοχής. Αποποιούμαι καθε αυθαιρεσίας και το μονο δογμα μου ειναι αυτο που βιωνω και το αλλαζω όποτε ανακαλυπτω κατι καινούργιο.
    Και εδω ειναι η διαφορα μας... Ενω εσύ διαιωνιζεις ενα χαζοσυστημα αναπαραγοντας το με τη διαφωνια σου, εγω δημιουργω το δικό μου που δεν ειναι στατικό.
    Φυσικα εχουμε την ελευθερια να σκεφτομαστε και να πρατουμε όπως νομιζουμε μα αυτός ο διάλογος δεν εχει νοημα πια και τον σταματω εδώ
    Καλη σου νυχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εσυ επιμενεις σε ενα λαθος που σου μαθαν περι αιωνιου ερωτα !!
    Εσυ μιλας για ιερη ενωση ενω δεν εχεις ιδεα οπως προφανεστατα φαινεται απο θρησκειες κλπ
    Εσυ μιλας για σωστο και λαθος αλλα δεν βλπεω να αναγνωριεις κανεναν λαθος στον υπεροχο πολιτισμο μας και ψαχνεις το λαθος σε μενα

    Με γεια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον έρωτα τον βιώνω, τον έμαθα μόνος μου, και επιλογή μου είναι να θέλω να το κάνω για πάντα.
      Δε ξέρω ποιοι ιερείς θρησκειών σε έχουν πείσει ότι είσαι αναγκασμένος να ασχολείσαι μαζί τους, αντί με τον εαυτό σου...

      Διαγραφή
    2. Ερωτας ΔΕΝ ειναι η συνουσια
      Ερωτας ειναι το ενστικτο της αναπαραγωγης
      Αν τωρα θες να μου πεις οτι εσυ ειχες αυτο το ενστικτο μονο με μια γυναικα ,
      απλα θα θεωρησω οτι λες ψεματα
      Και δεν το λεω προσβλητικα αλλα απλα επειδη ετσι συνηθισαμε , να θεωρουμε τον ερωτα κακο ή αμαρτια ή δεν ξερω εγω τι αλλο.
      Τελος εμενα δεν με εχει πεισει καποιος
      εσυ ειπες οτι ειναι ιερη ενωση
      και προφανος θα θεωρεις ευ-λογια το να ειναι ο γαμος σαν του αβρααμ και της σαρα !!
      θα ηθελες αληθεια να ειναι ετσι ο γαμος σου ???

      Διαγραφή
    3. Ο Έρωτας για μένα περικλείει πολύ περισσότερα και βρίσκω τους αυθαίρετους ορισμούς σου περιοριστικούς. Μοιάζει να μην τον έχεις ποτέ βιώσει αληθινά.
      Περιμένεις από κάποιον να σε πείσει για κάτι, αντί να μάθεις να ακούς τον εαυτό σου που δεν εμφανίζεται πουθενά στα σχόλιά σου, τόσο που τελικά νομίζω πως μιλάω με σοφούς της αρχαιότητας και μετανοημένους αβρααμ και σαρρα, να αναφέρουν γενικοτητες

      Διαγραφή
    4. Ακομα μια φορα δεν απαντας αλλα κοιτας να επιριψεις ευθυνες σε μενα
      Αμα εσυ λες κατι και ενοεις κατι αλλο δεν ειμαι εγω υπαιτιος
      Δεν θελω δε να με πεισεις για κατι και δεν κατανοω πως γινεται ταυτοχρονος να με κατηγορεις για αυθαιρετους περιοριστικους ορισμους και για γενικοτητες.
      Περιοριστικες γενικοτητες !
      Παντως το μετα-νοημενος ειναι πολυ ενδιαφερουσα λεξη
      Για προσεξε την λιγο

      Διαγραφή
    5. Πως να επιρρίψω ευθύνες σε κάποιον που δε βλέπω και κρύβεται πίσω από σκέψεις άλλων, που είναι μάλιστα και Γενικότερα Περί-Οριστικές !
      πρόσεξε λίγο την ενδιαφέρουσα λέξη κολ-λημένος γιατί δε θα παίξω άλλο το παιχνίδι σου...μπορεί να βρεθεί κάποιος άλλος να σου απαντήσει παρακάτω, μιας και βρισκόμαστε σε δημόσιο blog
      Καλή συν-έχεια...

      Διαγραφή
    6. Καλα μεχρι τωρα νομια οτι απλα δεν θες να καταλαβεις
      αλλα μαλλον θες πολυ περισοτερη δουλεια
      ΠΟΙΟΣ λεει σκεψεις αλλων ???
      Εσυ αν δεν κανω λαθος υποστηριεις τις σκεψεις απο τις χουλιγοντιανες κομεντι

      Διαγραφή
    7. ...και σε αυτό το σημείο που συνειδητοποιείς πως τόση ώρα ασχολείσαι με ένα χολιγουντιανό κομεντί αρχίζουν να τρέμουν τα χεριά σου, χάνοντας και γράμματα εκτός από τόνους - παρόλο που θες να φαίνεσαι βαθύς γνώστης της αξίας των λέξεων και των ερμηνειών τους, ο τρόπος που τις χρησιμοποιείς τώρα δείχνει πως δεν τις σέβεσαι - και αποκαλύπτεσαι.
      Προκάλεσε πρώτα τον εαυτό σου και γίνε έστω για μια στιγμή ειλικρινής μαζί του και παραδέξου δημόσια πως δεν είναι το ευτελές ποσό των 7€ που θα στερηθείς και δεν σου επιτρέπει να γραφτείς στο φόρουμ έστω για ένα μήνα, αφού είναι φανερό πως μπορείς να πληρώνεις πολύ μεγαλύτερα ποσά για να έχεις pc ρεύμα και internet, αλλά η αδυναμία σου να αμφισβητήσεις τις ιδέες σου, να εμβαθύνεις στα άδυτα του εαυτού σου και να αποκαλύψεις τη ταυτότητα σου μιας και χρειάζεται να της δώσεις έστω ένα εικονικό όνομα και mail...

      Διαγραφή
    8. Μαλιστα
      να πληρωσω 7 ευρω για να συνομιλω μαζι σου ας πουμε που δεν απαντησες ουτε μια φορα αλλα εξακολουθεις να κατηγορεις και να ειρωνευασαι !
      θα το σκεφτω
      εσυ ? μπορεις να σκεφτεις ?
      το ζ δεν πατιεται ευκολα στο παλαιο μου πληκτολογιο , συνχωρεσε με
      οσο για τους τονους αν εψαχνες λιγο θα εβρισκες οτι η
      ΗΑΡΧΑΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗΓΛΩΣΣΑΓΡΑΦΟΤΑΝΕΤΣΙ

      Διαγραφή
    9. Ξεχνάς πως εσύ ξεκίνησες να κατηγορείς, να ειρωνεύεσαι με σαμπουάν και να μιλάς κατηγορώντας θρησκείες και παπάδες που δεν αναφέρονται πουθενά στην ανάρτηση, οπότε δεν απαντώ σε αυτά που θέτεις εκτός θέματος. Σου δήλωσα επίσης σαφώς τις θέσεις μου για τις έννοιες και ο καθένας μας έχει το δικαίωμα τις γνώμης του, αλλά και την υποχρέωση να αποδέχεται πως και οι άλλοι έχουν το δικαίωμα της δικής τους. Γνωρίζω πως γραφόταν έτσι η ελληνική γλώσσα, πλην όμως και ότι ο χρόνος δε γυρνά πίσω όσο και να το θέλουμε, και σέβομαι αυτό που υπάρχει τώρα, ή αλλιώς αποκλείω εντελώς τη χρήση του.
      Δεν έχω τίποτα εναντίον σου , μα σαν δεν είσαι έτοιμος να αμφισβητείς άκαμπτες ιδέες, που φυσικά είσαι ελεύθερος να τις θέτεις στο σωστό μέρος, δεν μπορείς να τις επιβάλεις εδώ...

      Διαγραφή
    10. Μετα λύπης μου διαπιστωνω οτι εξακολουθεις να κατηγορεις.
      το σαμπουαν ηταν καταληλο γιατι αυτο ακριβως κανουμε σαν κοινωνια
      παμε να βαλουμε μαζι ασχετα πραματα.
      Για ιερη ενωση μιλησες εσυ και με προκαλεσες να μιλησω για θρησκειες κλπ
      Οι θεση που δηλωσεις ειναι οτι δεν καταλαβαινεις
      και απλα δεν θες να καταλαβεις οτι ειναι λογικο που δεν καταλαβαινεις
      γιατι ειναι ΑΦΥΣΙΚΟ να θεωρεις τον ερωτα ταυτοσημο με την συντροφικοτητα.
      Ο χρονος δεν γυρναει πισω , συμφωνω , απλα επειδη δεν παει και μπροστα.
      Αν σεβεσαι οτι υπαρχει οπως λες , σεβεσαι τα παντα , γιατι ΟΛΑ υπαρχουν.
      Τελος δεν ηξερα οτι το να υποστηριζω οτι η καθε ενοια ειναι ενοια ,αυτο με κανει ατομο με ακαπτες ιδεες .
      συγχωρεσε με παλι.

      Διαγραφή
    11. Δεν θέλω να λυπασαι εξαιτίας μου και φτάνουν οι εξηγήσεις και οι απολογίες. Ενα φανερό πως μιλάμε αλλη γλώσσα και έχουμε διαφορετικές προτιμήσεις. Το τι είναι φυσικό και αφύσικο ΑΣΕ με να το βρω μόνος μου βιωματικα γιατί η επιμονή σου καταντάει φασιστική.
      Σε συγχωρώ για όλα παντως

      Διαγραφή
    12. χαχαχαχαχαχαχα
      εγινα και φασιστας επειδη δεν συμφωνω μαζι σου και με την κοινη γνωμη !!!
      και αναρωτιεσαι γιατι γραφω ανωνυμα ?!
      χαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  10. Αλέξη, μετέφερε τη συζήτηση στο φόρουμ γιατί είναι σημαντική. Σας ευχαριστώ και τους δυο γι' αυτή τη συμμετοχή.
    Εύχομαι, αγαπητέ ανώνυμε, να σε έχουμε ως μέλος στο φόρουμ... νοουμένου πως οι ιδέες σου επιτρέπουν μια τέτοια επιλογή. Θεωρώ, πως δεν χρειάζεται να επεκταθώ εδώ στην ανάγκη δημιουργίας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι ιδεες μου ?
      Οσο για το φορουμ , δυστυχως αυτη τη στιγμη τα οικονομικα μου ειναι τρισαθλια , ισως καποια αλλη στιγμη.

      Διαγραφή
  11. Να υποθέσω ότι εσείς οι διαφωνούντες δημιουργείτε σχέσεις με τέτοια ποιότητα επικοινωνίας;; Να λοιπόν γιατί δεν πετυχαίνουν οι σχέσεις. Μας το δείξατε και βιωματικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θεωρῶ ὅτι ἡ ἀγάπη ὅλα τά ὑπερβαίνει ὅταν εἶναι ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ.Κι αὐτό ξεκινάει ἀπό τόν ἑαυτό μας.Μόλις τόν ἀγαπήσουμε χωρίς ὅρους, ἀρχίζουμε νά ἀγαπᾶμε χωρίς ὅρους καί τούς "ἄλλους"γιατί μποροῦμε νά διακρίνουμε μέσα τους τήν θεϊκή σπίθα, ἀκόμα κι ἄν αὐτή κρύβεται μέσα σέ τόνους στάχτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή