6 Ιουνίου 2014

Τώρα και εύκολα!


Μάθαμε να θέλουμε γρήγορες λύσεις, άμεσες απαντήσεις. Αλλά η ζωή δεν λειτουργεί έτσι… κάτι που οι περισσότεροι αδυνατούν να διαπιστώσουν.

Φυσικά και μπορείς να τα βρεις αυτά. Δεν είναι δύσκολο. Τα πάντα μπορείς να βρεις πια στις καταναλωτικές μας σύγχρονες, Δυτικές κοινωνίες. Αυτό που δεν συνειδητοποιείς (κι έτσι ο καθένας πουλάει ό,τι σαβούρα θέλει) είναι ότι η ανάγκη σου και μόνο το κάνει αληθινό στα μάτια σου.

Έχει πολύ «πλάκα» να προσπαθείς να διαχωρίσεις τι είναι αληθινό και τι όχι σ’ αυτή τη ζωή. Οι περισσότεροι θα τρόμαζαν ανεπανόρθωτα στις πρώτες ενδείξεις της έκτασης της ύπνωσής τους. Δεν είναι τέτοιες έρευνες για όλους!

Έμαθα, δύσκολα και μακροχρόνια, ότι τρία συστατικά κάνουν μια ζωή με νόημα: η αυτό-γνωριμία, που δεν έχει τέλος μόνο «βάθη», η δημιουργικότητα και η ταπεινότητα… μάλλον και σε αυτή τη σειρά. Φυσικά ΚΑΙ τα τρία έχουν παρερμηνευθεί και έχουν χρησιμοποιηθεί προς όφελος της μικρής σημαντικότητας του εγώ. Από πού ν’ αρχίσει κανείς και πού να τελειώσει να περιγράφει την απάτη που πρόθυμα πιστεύουμε ως αλήθεια;

Φυσικά και μπορείς να βρεις αυτό που ζητάς, προσπαθώντας να λύσεις τα προβλήματά σου, να θεραπεύσεις τις αρρώστιες σου, τις σχέσεις σου, να «τα βρεις» με τον εαυτό σου, γρήγορα, μαγικά και απλά. Δες καμιά δεκαριά βιντεάκια, κάνε δυο τρία σεμινάρια, διάβασε κάνα δυο βιβλία, κάνε μερικές εναλλακτικές, ενεργειακές θεραπείες… και τσακ, εύρηκα!

Προσωρινά! Για να λέμε την αλήθεια! Γιατί μετά θέλεις κι άλλη δόση, δεν είναι ποτέ αρκετή. Αρχίζεις να αμφιβάλλεις, μόλις κάτι «καινούργιο» παρουσιαστεί στον ορίζοντά σου που θέλεις να «ερευνήσεις». Μετά, εμφανίζονται άλλα, διαφορετικά συμπτώματα, που δεν θα ξέρεις πώς να εξαφανίσεις.

Άσε τι λες ή τι παρουσιάζεις στους άλλους. Εσύ μόνο γνωρίζεις τις σκέψεις σου, τα αληθινά συναισθήματά σου… αυτά που συχνά προσπαθείς να αγνοείς. Μόνο εσύ γνωρίζεις το κενό που υπάρχει κάπου βαθιά μέσα σου και ξετρυπώνει κάποιες νύχτες προτού κοιμηθείς ή σε άσχετες φάσεις της μέρας, όταν διερωτάσαι γιατί δεν είσαι ευτυχισμένος και αν η ευτυχία, η γνώση, η αγάπη είναι όντως εφικτά ή απλά ιδέες που γαργαλάνε τις αισθήσεις μας. Τις βαθύτερες σου σκέψεις δεν τις φανερώνεις… τις περισσότερες φορές, ούτε στον εαυτό σου.

Γιατί μετά, τι θα έκανες; Δεν ξέρεις…


Χριστιάνα Σοφία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου